Thursday, December 8, 2016

Sarmale cu foi de varza - Sarmale in foi de viţă - Sarmale dezbracate cu mamaliga - Tigaie picanta



Sarmale cu foi de varza

Ingrediente: 500 g carne, 1 bucata varza marisoara, 1 ceasca orez, 3 cepe, 2 linguri bulion de rosii, 2 linguri untura, sare si piper dupa gust
Preparare: Se ia carne amestecata de porc si de vaca, se da carnea prin masina de tocat, prin sita mijlocie; se amesteca carnea cu orezul ales si spalat, ceapa tocata marunt si usor rumenita in untura, sare si piper. Se aleg frunze intregi de varza acra (daca sarmalele sint de varza dulce, sau de vita, frunzele se oparesc in apa clocotita, se scot si se racesc), se intind pe masa, se scot cu grija partile groase ale frunzelor si se taie daca sint prea mari. Se pune tocatura, se infasoara sarmalele si se asaza in cratita in care s-a pus un strat de varza taiata subtire. Se acopera sarmalele cu varza taiata si se toarna deasupra bulion de rosii, 1 pahar de apa, 2 linguri untura si se lasa sa fiarba inabusit, acoperite cu capac, la foc mic timp de 1 - 2 ore.

Sarmale in foi de viţă

Ingrediente: 300 g carne porc, 300 g carne vita, 100 g orez, marar, foi de vita, 3 linguri ulei, 5 linguri de bulion pentru sos, 1 litru de bors, sare si piper dupa gust.
Preparare: Se da carnea prin masina de tocat (sita mijlocie), se amesteca cu orezul spalat cu apa rece, cu marar tocat marunt, cu sare si piper. Se oparesc foile de vita in apa cu bors, nu prea mult ca sa nu se rupa, se zvanta si li se taie coditele. Se impacheteaza carnea in frunzele de vita, cu cat vor fi mai mici cu atat vor fi mai gustoase. Se aseaza sarmalele in cerc intr-un vas pe fundul caruia s-a turnat uleiul si i s-a acoperit fundul cu cateva frunze de vita. Vasul cu sarmale se umple cu sosul preparat din apa, bors si bulion pana se umple, se lasa la fiert la foc mic cca 80 minute, se completeaza cu apa daca mai trebuie. Se adauga restul de marar se pun foi de vita pe deasupra si se baga la cuptor pana scad si se rumenesc putin.

Sarmale dezbracate cu mamaliga

Ingrediente:
800g tocata de porc si de vita
bacon afumat
2 cepe marisoare
orez, ulei,
2 oua,
sare, piper,
patrunjel verde, marar,
sos de rosii,
smantana.
Preparare: Se foloseste carne tocata de porc si de vita si un pic de bacon afumat. La 800 de grame de carne tocate se pun 2 cepe marisoare. Prajim ceapa in ulei si cind aceasta a capatat acel aspect stralucitor adaugam o cescuta de orez. Orezul se lasa il las un pic la umflat in apa calduta.
Se amesteca carnea cu ceapa prajita, orezul, 2 oua batute bine, sare, piper si dupa gustul fiecaruia patrunjel verde si marar. Se pun intr-o tava si se acopera cu sos de rosii amestecat cu un pic de supa de carne. Le lasam la cuptor cam o ora. Cind sunt aproape gata turnam smantana.

Tigaie picanta

Ingrediente:
100 g pulpa de porc (antricot, etc)
100 g piept de pui
100 g carnaciori (eventual picanti)
100 g ciuperci proaspete
50 ml ulei de floarea soarelui
1 ardei foarte iute (rosu)
Boia, sare, piper dupa gust
Usturoi (optional)
150 g malai
Preparare: Se taie carnea cubulete si se prajeste intr-o tigaie cu ulei. Cand se rumeneste, se adauga ciupercile taiate felii, carnaciorii. Se adauga ardeiul tocat marunt si, dupa gust, usturoi. La sfarsit se pun sarea, piperul si boia pentru culoare. Se serveste pe pat de mamaliga fierbinte cu salata asortata sau de muraturi.

No comments:

Post a Comment