Budincă de carne
Ingrediente: 1/2 Kg de carne porc slabă sau mai grasă şi amestecată cu carne de viţel sau piept de pui, 200 g franzelă, 300 ml lapte, 250 ml smântână, 100 g ceapă, 30 g faină, 100 g unt, margarină sau untdelemn, 4 ouă mari, un vârf de cuţit piper, pesmet, sare. Preparare: Franzela, taiată în felii, se înmoaie în lapte până când îl absoarbe în intregime. Ceapa taiată mărunt se căleşte, un minut, în tot untul sau untdelemnul. Carnea se trece prin maşina de tocat, împreună cu franzela nestoarsă si ceapa calită. La tocătură se adaugă smântâna, faina, gălbenuşurile, piperul sau putin cimbru fărâmiţat, o linguriţă cu sare, mărarul sau patrunjelul şi se amestecă bine. Albuşurile batute spuma se amesteca cu aceasta compozitie, cu telul, prin rasturnare, apoi se adauga intr-o cratita de 2 1/2 l, bine unsa cu margarina solida si tapetata cu pesmet. Se coace la foc tare, in tava cu apa fierbinte, introdusa din timp la cuptor. Dupa 30 minute, se poate acoperi, daca se rumeneste prea mult si focul se reduce la mijlociu; se coace circa 60 minute. Se serveste, fierbinte, cu sos de rosii sau măcriş, cu piure de spanac sau urzici, cu salata de cartofi sau cu alte legume, ca fel doi. Se poate servi si rece, taiata in felii, cu legume crude sau muraturi.
|
Thursday, December 8, 2016
Budincă de carne - Placintă cu mere
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment