Thursday, December 8, 2016

Carne de porc su sos de castraveti - Pulpe de pui la cuptor - Pulpe gatite in vas roman


Carne de porc su sos de castraveti

Ingrediente:
1 kg de carne de porc
2 cepe
250 ml vin (eventual alb demisec)
150 ml suc de rosii
4-5 castraveti ( marisori)
100 ml smantana
1 lingura mustar
1 lingura ulei pt calit ceapa
sare
piper
Preparare:
Se taie ceapa marunt si se caleste intr-o tigaie teflon cu doar o lingura de ulei si o cescuta de apa. Se tine pana se evapora apa. Castravetii se taie fideluta (ca pe morcovii pt. ciorba cand ii tai cu cutitul) Carnea taiata felii de cca 1,5 cm se pune intr-o tigaie mai mare teflon si se rumeneste pe ambele parti. Cand se rumeneste carnea, se pun peste carne ceapa calita, castravetii si mustarul amestecat cu sucul de rosii si vinul. Se lasa sa fiarba la foc mic. Cand carnea s-a patruns si sosul s-a ingrosat se pune smantana si se lasa la fiert 2 minute.

Pulpe de pui la cuptor

Ingrediente:
3-4 pulpe de pui
10 cartofi
3 cepe
3-4 gogosari
2 morcovi
o radacina patrunjel
ulei
suc de rosii (optional)
Preparare: Se taie bucati mari 10 cartofi, 2 morcovi, o radacina de patrunjel, 3 cepe, 3-4 gogosari (sau ce legume prefera fiecare). Toate astea se condimenteaza (sare si piper) si se pun intr-o tava cu 1/2 cana apa si cateva linguri de ulei, eventual si putin suc de rosii. Deasupra se pun bucati de carne. Se acopera tot cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 45-50 min. Apoi se scoate folia si se mai lasa in cuptor 20-25 min. la foc tare sa se rumeneasca bine carnea.

Pulpe gatite in vas roman

Ingrediente:
400 g pulpe
100 g ceapa
300 cartofi
2 catei usturoi
2 lingurite de sare
(condimente dupa gust - pentru carne de pui)
Preparare: Pulpele se presata cu sare cu o ora inainte de a de a le aseza in oala de lut umezita anterior, la care se adauga cartofii taiati in cubulete si ceapa. Se unge continutul cu usturoiul zdrobit.
Se lasa in cuptor circa 40-50 minute. In ultimele minute ale procesului ridicati capacul de lut si lasati vasul descoperit pentru ca pulpele sa se rumeneasca.
A nu se folosi ulei.

No comments:

Post a Comment