Thursday, December 8, 2016

Friptura de porc - Friptura de porc cu garnitura de fasole si rosii - Friptura de porc la tava cu varza calita


Friptura de porc

Ingrediente750 gr. carne de porc pulpa sau muschi, 2-3 linguri unt, piper, 5-6 catei usturoi, sar
Preparare: Carnea se spala, se curata de eventuale pielite, apoi se taie felii potrivit de groase. Se ung feliile de carne cu piper, sare si usturoi, apoi se lasa sa stea cel putin o ora cu aceste ingrediente. Se pot pune ori sa se friga si se stropesc cu unt, ori se pot pune la cuptor cu unt si din cind in cind se stropeste cu untura ei din tava, pina ce va fi bine fripta si rumenita.

Friptura de porc cu garnitura de fasole si rosii

Ingrediente:
Friptura
- 500 gr muschi porc
- 2 catei usturoi
- 6 frunze salvie
- 4 linguri ulei
- sare, piper, boia

Garnitura:
- fasole fiarta - 500 gr
- rosii proaspete- 400 gr
- patrunjel, busuioc
- 1 catel usturoi
Preparare: Se usuca muschiul cu servetele, se impaneaza cu usturoi si apoi se condimenteaza bine cu sare si piper. Se asaza in tava si se presara cu putina boia iute. Uleiul se pune intr-un vas mic, se incinge si apoi se adauga un catel de usturoi taiat in 4 si frunzele de salvie. se stinge focul si se lasa 5 minute sa se aromatizeze uleiul. Se scoate usturoiul din ulei, se toarna uleiul peste bucata de carne din tava ca sa fie bine unsa toata si se adauga frunzele de salvie. Suplimentar, se toarna o cana de apa in tava. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se pune la cuptor 1 ora si jumatate la 220C. In acest interval se pregateste garnitura: se taie rosiile cubulete si se amesteca cu fasolea. Se adauga patrunjel tocat, putin busuioc si un catel de usturoi strivit. Se condimenteaza cu sare. Dupa ce se scoate carnea de la cuptor, se adauga garnitura in tava si se da la cuptor inca 10 minute fara folie.

Friptura de porc la tava cu varza calita

Ingrediente: 1,5 kg carne de porc, pentru fripturi, 150 ml ulei, 200 ml supa, 150 ml vin, 5 kg varza acra, 300 g untura, sare, piper, dupa gust.
Preparare: Se spala carnea, se scurge si se pune intr-o tava, cu ulei, supa si sare. Spre sfirsitul inabusirii se adauga condimentele si se stropeste carnea cu vin. Cind carnea este bine patrunsa se scoate, se portioneaza cite doua bucati la portie si se mentine la cald, in sosul format. Varza se curata de cotoare, se spala in apa rece se taie in fisii subtiri si se pune la calit in untura infierbintata. Se adauga apoi piperul boabe si se introduce la cuptor pentru cca. 40 minute, timp in care se amesteca pentru a nu se lipi de cratita.

No comments:

Post a Comment