Thursday, December 8, 2016

Crema de zahar ars - Frigarui cu ciuperci - Frigarui pe gratar cu ciuperci - Friptura cu sos de legume



Crema de zahar ars

Ingrediente: 8 oua, 200 g zahar, 1 l lapte, 150 g zahar tos pentru caramel, 1 zahar vanilat.
Preparare: Intr-o cratita de 2 l zaharul se caramelizeaza. Dupa ce s-a format putina spuma la suprafata, cratita se ia de pe foc si se invarteste in asa fel incit sa se tapeteze pina la jumatatea ei cu zaharul ars care curge, se lasa sa se raceasca. Intr-un castron de 2 l, ouale intregi se freaca cu zaharul si zaharul vanilat 1-2 min. Dupa aceea se dilueaza cu laptele rece adaugat treptat amestecand tot timpul. Compozitia se pune in cratita tapetata cu zahar ars, care apoi se introduce in cuptorul bine incalzit, asezate intr-o tava cu apa rece. Apa din tava nu trebuie sa fiarba in clocote. Se tine in cuptor 50-60 min fara ca apa din cratita sa fiarba. Crema se serveste numai rece, se poate orna si cu frisca.

Frigarui cu ciuperci

Ingrediente: 300 gr. muschi de vita, 300 gr. muschi de porc, 150 gr. ciuperci, o ceapa, 2 rosii, 1 ardei gras, sare, piper, cimbru.
Preparare: Muschiul de porc si de vaca se taie in bucati potrivite, ceapa, rosiile si ardeii se taie felii mai groase. Se insira pe frigaruie alternind bucatile de carne cu ciuperci, rosii, ceapa si ardei. Frigaruile se pun pe gratarul uns si bine incins, rotindu-le pe toate partile. Cind carnea este gata se sareaza, se pipereaza si se presara cu cimbru. Se asaza pe un platou cu garnitura de orez, fasole verde etc. si se servesc imediat.

Frigarui pe gratar cu ciuperci

Ingrediente: 1 kg. carne frageda, 300 g. ciuperci, 100 g. slanina afumata, sare, piper
Preparare: Se taie carnea in felii groase de un cm si late de 4-5 cm. Nu se bat. Se pregatesc tepuse de lemn cam de 20 cm lungime. Pe fiecare se infig cite 4-5 bucati de carne intre care se intercaleaza o palarie de ciuperca si o felioara de slanina. Tepusele se asaza culcate pe un gratar deasupra unui jar bine incins. Se intorc din timp in timp ca sa se rumeneasca uniform. Se sareaza dupa ce sunt fripte.

Friptura cu sos de legume

Ingrediente: 1 kg. carne de porc (piept sau spata), 2 linguri de unt netopit, 4 linguri de ulei, 2 cepe, 3-4 ciuperci mari, o lingurita de faina, 1 pahar de vin alb, 1 pahar zeama de carne, patrunjel verde, 4-5 rosii, sare si piper
Preparare: Alegeti carnea si taiati-o in bucati potrivite. Oasele puneti-le sa fiarba cu apa putina si o ceapa. Caliti carnea in unt combinat cu ulei, adaugati restul de ceapa, ciupercile taiate, patrunjelul si faina. Cind faina s-a aurit, puneti vinul, zeama de carne, rosiile (din conserve), apoi potriviti de sare si piper. Lasati sa fiarba incet, la cuptorul cu foc mic.

No comments:

Post a Comment